dinsdag 21 juli 2015

Kangaroo Island

Na een lange, lange, lange dag autorijden, kwamen we net op tijd aan bij de ferry. Ik raad het niemand aan om die trip in 1 ruk te doen, maar de kinderen hebben zich goed gedragen tijdens de rit. Het begon donker te worden als de boot vertrok en het beloofde een hobbelige vaart te worden en dat hebben de meesten van ons gevoeld... (geen foto's van de heenreis dus). Gelukkig hadden we nog niet gegeten voordat we de boot op gingen. Eens aan wal moesten ze nog eens 2 uur rijden naar onze cottage. Het was ondertussen pikdonker en nieuwe maan, waardoor we heel duidelijk de melkweg konden zien. De Flip Flop Flap cottage in Vivonne Bay was heel gezellig en goed uitgerust en dicht bij enkele leuke activiteiten.


Uitzicht van op de deck van onze cottage.

Super goed geslapen met 3 in bed.

De eerste dag hebben we Seal Bay bezocht, waar we enkele zeeleeuwen van heel dichtbij hebben gezien. We zijn gaan sandboarden op de hoge zandduinen in Little Sahara en we hebben kennis gemaakt met de inlandse giftige dieren en roofvogels in het Raptors Domain.

Jonge zeeleeuw binnen handbereik.

En ze bleven mooi poseren.

Roofvogelshow in het Raptor domain.

Kookaburra meets koala.

 


Sandboarden op de zandduinen van Little Sahara.

Even poseren in de zon.


Naar beneden glijden is leuk, de board terug naar boven sleuren iets minder.


De 2de dag zijn we naar het nationale park Flinders chase gereden. Daar hebben we de Admiral's Arch en de Remarkable Rocks bezocht en een wandeling in het wild gemaakt. Jammer genoeg alweer vooral grijze foto's. In de namiddag vonden we nog de moed om een honey farm te bezoeken via de unsealed roads. Die viel echter tegen en de honing was helemaal niet zo lekker als de onze. Op de terugweg hebben we echter een koala langs de weg gezien (neen, geen road kill deze keer), dus dat maakte onze dag goed. Dat was heel bijzonder, want alle andere koala's die we gezien hebben, zaten gewoon te slapen in de boom, want dat is wat ze gedurende 20 uur per dag doen.

Admiral's Arch.

Remarkable Rocks I

Remarkable Rocks II

Remarkable Rocks III

No comment.

Koala langs de kant van de weg, onderweg naar een nieuwe eucalyptusboom.


De volgende dag moesten we weer vroeg opstaan om de ferry naar het vaste land te halen. Gelukkig was het deze keer bij daglicht en was het zowaar zonnig, waardoor we de overtocht op het dek konden doorbrengen en niemand ziek is geworden.

Dag Kangaroo Island!

Rustige overtocht met zon en veel frisse wind.

Selfie met dochter gefotobombed door Jurgen.


1 opmerking: